Vind binnen 5 stappen jouw klant

Heb jij je ingeschreven als hulp bij ons en een account aangemaakt? In deze blog lees je hoe je via ons platform klanten kunt vinden en lekker aan de slag kunt! 

Doorloop deze 5 stappen

  • Stap 1: Zorg voor een aantrekkelijk profiel
  • Stap 2: Ga op zoek naar vacatures 
  • Stap 3: Reageer op de vacature
  • Stap 4: Gebruik de chat
  • Stap 5: Maak de match! 

Hieronder leggen we ze aan je uit.

 

1-2
Voorbeeld profiel van Steven
2-2
Voorbeeld profiel Sara
3-2
Voorbeeld profiel Ygor

 

Stap 1: Zorg voor een aantrekkelijk profiel 

Jouw profiel is het visitekaartje naar de klant. Het is de eerste indruk die potentiële klanten van jou krijgen, dus zorg ervoor dat het er tip-top uitziet! Zie hierboven 3 goede voorbeelden van profielen.  

Stel jezelf deze vragen:  

  1. Wat motiveert mij om dit werk te doen?  
  2. Welke relevante ervaringen heb ik? 
  3. Wat zijn goede eigenschappen die ervoor zorgen dat ik goed werk lever? 
  4. Hoe ervaar ik plezier in mijn werk? 
  5. Wat doe ik graag in mijn vrije tijd? 

Pak pen en papier of open je laptop en schrijf het op alsof je het tegen de klant hebt. Wees duidelijk over je beschikbaarheid en flexibiliteit. 

Tip: Kies een professionele, vriendelijke profielfoto. Met een goede profielfoto maak jij namelijk twee keer meer kans om geselecteerd te worden dan iemand zonder foto! 

 

Log in op mijn.hup en wijzig je profielomschrijving

Banners nieuwsbrief maart  dvl (600 x 387 px)

Stap 2: Ga op zoek naar vacatures 

Goed zo, jouw profiel is helemaal klaar, je zoektocht kan beginnen! Op ons platform plaatsen klanten dagelijks nieuwe vacatures. Bij 'Nieuwe klanten voor jou' kun je via sorteren/filters jouw gewenste filters instellen, zo vind je de vacatures die bij jou passen. Zie de video hieronder voor uitleg.

Selecteer het type vacature waar je geïnteresseerd in bent:  

  • Wil je op nog meer vacatures reageren? Klik op de gele knop ‘Stuur ons een chatbericht dat je persoonlijk kennismaking wil aanvragen’.
  • Wil je reageren op loondienst vacatures? Klik op de gele knop ‘Stuur ons dan een chatbericht dat je in loondienst voor Hups wil werken’.
Lees meer over de arbeidsovereenkomsten 



Stap 3: Reageer op de vacature 

Heb je een leuke vacature gevonden? Lees de vacature goed door zodat je weet waar de klant naar op zoek is. Klik vervolgens op het icoontje naast 'ik heb interesse'. De chat met de klant wordt dan gestart. Stuur vervolgens een bericht waarin je laat weten hoe jij de klant blij kunt maken met jouw skills en of de klant nog vragen heeft. 

Pro tip van hulp Bruno:  Stuur foto's van jouw werk naar de klant toe!

 

Chat Bruno met klant

Stap 4: Gebruik de chat 

We maken gebruik van 3 verschillende chats: 

  1. Jouw privé chat met ons (Hups kantoor) Dit is de chat met jouw voor- en achternaam als titel, zoals in dit profiel "Iris Klaversma". Zie afbeelding hieronder. 
  2. De klant chat (één-op-één) Dit zijn de chats via het online platform die je hebt met klanten, in het voorbeeld hiueronder is dat klant "Mw.K195682 Utrecht". 
  3. De klant groepchat (Hups kantoor) Dit zijn de chats met het klantnummer van de klant als titel. Jouw contactpersoon voegt je toe in deze chat als jouw profiel overeenkomt met de oproep van de klant. In deze chat zit de klant NIET. Ben je niet beschikbaar? Verlaat de chat.

    Lees meer over het gebruik van onze chat 

Dit is hoe je onze chat gebruikt

Stap 5: Maak de match 

Zijn jij en de klant eruit? Helemaal top! Het enige wat de klant nog hoeft te doen is de koppeling bevestigen via de gele knop onderaan de chat. Et voilà, de samenwerking is officieel en je kunt aan de slag. Gefeliciteerd met je nieuwe opdracht! 

Onderhoudt het contact via de chat, vraag of ze tevreden zijn, lever goed werk en bouw zo aan een goede band. 

Ga aan de slag met deze 5 stappen en verrijk je profiel!

 

Delen