Ontdek praktische tips en inspirerende verhalen op onze blog

Werkplezier en flexibiliteit: Daphne’s ervaring als huishoudelijke hulp

Geschreven door Iris Klaversma | 22-jul-2024 10:57:14

Soms kom je op het punt in je leven dat je toe bent aan verandering. Voor Daphne kwam dat moment toen haar kinderen zelfstandiger werden. Ze miste het contact met mensen en wilde weer voldoening halen uit haar werkzaamheden. Ze zocht naar een nieuwe uitdaging en kwam terecht bij Hups waar ze nu al een aantal maanden met veel plezier werkt als huishoudelijke hulp.

Werk met veel afwisseling 

Via Hups werkt Daphne bij verschillende gezinnen, elk met hun eigen unieke dynamiek en behoeften. Bij het ene gezin helpt ze met het schoonmaken van het hele huis, bij het andere gezin focust ze meer op specifieke taken zoals de keuken en de badkamer. Elk huis is anders en dat maakt het werk zo afwisselend en leuk!

Een van haar favoriete gezinnen bestaat uit een huishouden met drie jonge kinderen. Daphne lacht en zegt: "Het is altijd een gezellige chaos. Maar het geeft zo veel voldoening als ik zie hoe blij ze zijn met een schoon en opgeruimd huis." Ze vindt het fijn om te weten dat ze een verschil kan maken in hun drukke leven. 

Speciale band 

Een andere klant die een speciale plek in Daphnes hart heeft, is een oudere vrouw die alleen woont. Ze is altijd zo vriendelijk en dankbaar voor haar hulp. "Ze herinnert me aan mijn eigen oma," vertelt Daphne. "Het is bijzonder om te zien hoe blij zij is met mijn komst en hoe we samen een kopje koffie drinken na het schoonmaken." 

Mevrouw deelt vaak verhalen over haar leven en haar jeugd, en Daphne luistert altijd met veel interesse. "Het zijn die kleine momenten van interactie met elkaar die mijn werk zo waardevol maken," zegt ze. "Het gaat niet alleen om het schoonmaken, maar ook om de verbinding die je maakt met mensen." 

Vooruitkijken 

Daphne ziet zichzelf dit werk nog lange tijd doen. De afwisseling en het menselijke contact geven haar veel energie en voldoening. "Ik voel me echt gewaardeerd in wat ik doe," zegt ze met een glimlach. "Zolang ik fysiek in staat ben, blijf ik met plezier dit werk doen." 

Daphnes verhaal laat zien hoe belangrijk het is om werk te vinden dat niet alleen bijdraagt aan je levensonderhoud, maar ook aan je welzijn en zingeving. Door haar rol als huishoudelijke hulp heeft ze de perfecte balans gevonden tussen werk en privé. "Het is geweldig om te weten dat ik iets beteken voor anderen, dat geeft me elke dag weer nieuwe energie." zegt ze.

Ben jij ook op zoek naar een leuke (bij)baan en wil je aan de slag als huishoudelijke hulp, zorghulp, tuinhulp of klushulp? We zijn in héél Nederland op zoek naar hulpen. Ook bij jou om de hoek